Menu Close

Vaiko maitinimas

VAIKŲ MAITINIMO ORGANIZAVIMO TVARKOS APRAŠAS

RIETAVO LOPŠELIO-DARŽELIO VALGIARAŠTIS

INFORMACIJA APIE VALGIARAŠČIUS

Valgiaraštis sudarytas pagal Rekomenduojamas paros maistinių medžiagų ir energijos normas, patvirtintas Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2018 m. balandžio 10 d. įsakymu Nr. V-394 „Dėl Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2011 m. lapkričio 11 d. įsakymo Nr. V-964 „Dėl maitinimo organizavimo ikimokyklinio ugdymo, bendrojo ugdymo mokyklose ir vaikų socialinės globos įstaigose tvarkos aprašo patvirtinimo“ pakeitimo“. Šis įstatymas įsigaliojo 2018 m. rugsėjo 1 d.

15 dienų valgiaraščiai (1–3 metų ir 4–7 metų vaikų amžiaus grupėms) 2018 m. spalio 23 d. suderinti su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Rietavo valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba,  pažyma Nr. VVP-7754 ir VVP-7755.

————————————————————

Dalyvaujama ES paramos programose „Vaisių vartojimo skatinimas vaikų ugdymo įstaigose“ ir „Pienas vaikams“.

„Vaisių vartojimo skatinimas vaikų ugdymo įstaigose“ – vaisių vartojimo skatinimo vaikų ugdymo įstaigose programa įgyvendinama siekiant paskatinti vaikus vertinti vaisius ir daržoves, pratinti jų vartojimą ir ateityje.

„Pienas vaikams“ – siekiama pagerinti vaikų ir moksleivių mitybą, ugdyti pieno produktų vartojimo įpročius, skatinti pieno produktų vartojimą, sumažinti disbalansą pieno produktų rinkoje.

————————————————————

Valgiaraščiuose naudojami terminai:

Tausojantis – tai maistas, pagamintas maistines savybes tausojančiu gamybos būdu: virtas vandenyje ar garuose, troškintas, pagamintas konvekcinėje krosnelėje, keptas įvyniojus popieriuje ar folijoje.

Augalinis – šaltas arba šiltas patiekalas, pagamintas be pieno produktų (sviesto, pieno, grietinės ir kt.), be kiaušinių, be mėsos, be žuvies – be jokio gyvūninės kilmės maisto.

 

 

 

 

Skip to content